wawawomb | Forstå mere om den behandling du skal igennem
Artikler Om wawawomb Klinikker Encyklopædi Kontakt
App

Forstå mere om den behandling du skal igennem

Hvad står ICSI for, og hvad indeholder de forskellige faser i den behandlingstype?

Skrevet af:

Sara-Lisa Schuster-Rossel

Fertilitetsbehandling

28. september - 2021

ICSI står for “Intra Cytoplasmatisk Sædcelle Injektion”, men det kaldes også IVF med mikroinsemination. ICSI foregår under mikroskop og kræver noget særligt udstyr. Først så kigger lægerne efter, om ægget er modent til at blive befrugtet. Det der sker efterfølgende er, at en sædcelle suges op i en tynd glaspipette. Samtidig med dette, fastholdes et æg med en suge pipette og sædcellen sprøjtes direkte ind i ægget. Det er dette der adskiller ICSI fra IVF, ellers er processen helt det samme.

Hvis der er egnede befrugtede æg, som ikke skal lægges op, kan du vælge at få dem nedfrosset, så du kan anvende dem på et senere tidspunkt, hvis du ikke blev gravid ved din behandling, eller hvis du ønsker at få flere børn. Det betyder, at du undgår hormonbehandling og ægudtagning ved næste forsøg. Det kalder man FET behandling eller Frozen Embryo Transfer.

Vil du læse mere?

Andre diagnoser

Cath de Lichtenberg: "Du kan ikke reproducere dig selv, og jeg var død i barselssengen” 

Cath de Lichtenberg kommer hjem fra udlandet med en PTSD-diagnose. Først da Cathrines krop igen slapper af kan hun overskue at kaste sig over "projekt ICSI-baby".

30. januar - 2021