wawawomb | Forstå mere om den behandling du skal igennem
Artikler Om wawawomb Klinikker Encyklopædi Kontakt
App

Forstå mere om den behandling du skal igennem

Hvad står IVF for, og hvad indeholder de forskellige faser i den behandlingsform?

Skrevet af:

Sara-Lisa Schuster-Rossel

Fertilitetsbehandling

28. september - 2021

IVF står for ”In Vitro Fertilisering”. Forklaret på en bedre måde, betyder det, at befrugtningen sker uden for kroppen i et reagensglas. IVF kaldes derfor nogle gange for ”reagensglasbehandling” eller ”kunstig befrugtning”.

Ved IVF behandling bliver ca. 100.000 sædceller tilsat ‘skålen’ med det udtagne æg. I timerne efter vil ægget blive forsøgt befrugtet af en sædcelle. Hvis IVF ikke fører til befrugtning og deling af ægget, kan man i stedet overveje ICSI metoden. ICSI bliver også kaldet mikroinsemination. Ved ICSI hjælpes en enkelt sædcelle ind i ægget med en tynd pipette.

Hvis der er egnede befrugtede æg, som ikke skal lægges op, kan du vælge at få dem nedfrosset. På den måde kan du anvende dem på et senere tidspunkt, hvis du ikke blev gravid ved din behandling, eller hvis du ønsker at få flere børn på et senere tidspunkt. Det betyder, at du undgår hormonbehandling og ægudtagning ved næste forsøg. Denne behandlingsform kaldes FET, nemlig Frozen Embryo Transfer.

Vil du læse mere?

Fertilitetsbehandling

Familieeksperten: Kære dig, der er på vej i fertilitetsbehandling

Måske står du med den ene fod inde ad døren hos din læge, klar til at starte fertilitetsbehandling op. Du har brug for et mentalt kram og en oprejst pande.

21. januar - 2021