wawawomb | Hvad skal der ske til inseminering?
Artikler Om wawawomb Klinikker Encyklopædi Kontakt
App

Hvad skal der ske til inseminering?

For mange er inseminering et tidspunkt, man har set frem til i processen. Så det er dejligt, at du nu er kommet hertil! Læs med her omkring hvad der foregår i fasen.

Skrevet af:

Sara-Lisa Schuster-Rossel

Fertilitetsbehandling

15. september - 2021

Insemination udføres i de timer, hvor ægløsningen sker. Derfor fastlægges tidspunktet for inseminationen ved hjælp af ultralydsscanning. Når lægen mener, at folliklerne er modne, skal du give dig selv en ægløsningssprøjte. Den vil gøre, at du får ægløsning cirka 1½ døgn efter. På dette tidspunkt foretages så selve inseminationen.

Til inseminationen vil et lille plastikkateter blive ført op i dit underliv, hvorved sædcellerne føres op i toppen af livmoderen. For størstedelen er dette helt smertefrit. Men ikke et decideret rart indgreb.

Inseminationen betyder, at sædcellerne ikke skal svømme så langt og heller ikke skal trænge op igennem livmoderhalsslimen. Det gode ved dette er, at flere sædceller når ud i æggelederne, hvor befrugtningen kan ske. Dermed er chancen for en graviditet højere end ved almindeligt samleje. Efter et almindeligt samleje skal sædcellerne nemlig selv bevæge sig op gennem livmoderhalsen, livmoderen og videre ud i æggelederne. Derfor når kun meget få ud af hver million sædceller ud i æggelederne. Ved en inseminationsbehandling kommer der 50 til 100 gange flere sædceller ud i æggelederne.

Du kan tage hjem direkte efter. Det er helt almindeligt at opleve en “murren” i underlivet efter indgrebet, men de fleste oplever ikke større gener.

Vil du læse mere?

Mental sundhed

Familieeksperten: Hvordan håndterer jeg ventetiden?

Ventetid. Uden tvivl noget af det sværeste at håndtere under behandling. Det er de øjeblikke, man virkelig kan mærke kontroltabet. Men hvordan kan du vende ventetiden til en lidt mere positiv ting?

22. april - 2021