wawawomb | Hvad sker der i stimulationsfasen?
Artikler Om wawawomb Klinikker Encyklopædi Kontakt
App

Hvad sker der i stimulationsfasen?

Så er du kommet til stimulationsfasen – og vi vil nu fortælle dig lidt om, hvad der skal foregå i denne fase og hvorfor.

Skrevet af:

Sara-Lisa Schuster-Rossel

Fertilitetsbehandling

28. september - 2021

I stimulationsfasen sker der, en stimulation af æggestokkenes vækst af ægblærer. Ægblærerne er det vi kalder follikler.

Det follikel stimulerende hormon er det kvindelige kønshormon - det er naturligt i din krop. Hormonet fremmer dannelsen af et æg. Det kan det være, at du skal have et præparat, der forhindrer, at du selv får ægløsning.

På ca. 8. – 10 stimulationsdag vil der være en ultralydsskanning. Her vurderes antallet af follikler (ægblærer) og størrelsen af ægblærerne. Antallet af follikler er individuelt fra kvinde til kvinde, men størrelsen på folliklerne er afgørende for den videre planlægning af fertilitetsbehandlingen. Nogle gange kan det allerede på 8. stimulationsdag besluttes, hvornår du skal tage din ægløsningssprøjte, og hvornår du skal komme til ægoplægning. Andre gange kan det være nødvendigt med en tid til en ekstra ultralydsskanning. Det er forskelligt og der er ikke noget der er bedre end andet.

Vil du læse om medicinen i behandling?

Fertilitetsbehandling

Overblik over medicinkategorier, og hvad de gør i din krop

Vi giver dig et overblik over de forskellige typer af medicin, du typisk får i fertilitetsbehandling og hvordan du kan mærke dem i kroppen.

17. februar - 2021