wawawomb | Lutealfasen kan føles lang, fordi du håber på en graviditet
Artikler Om wawawomb Klinikker Encyklopædi Kontakt
App

Lutealfasen kan føles lang, fordi du håber på en graviditet

Lutealfasen er cyklussens endelige fase og det samme for denne behandling. I denne fase skal du have taget en graviditetstest. Læs med her omkring hvad der foregår i fasen.

Skrevet af:

Sara-Lisa Schuster-Rossel

Fertilitetsbehandling

15. september - 2021

Lutealfasen er cyklussens endelige fase og det samme for denne behandling. I denne fase skal du have taget en graviditetstest.

Cirka 10-15 dage efter ægoplægning skal du have taget en graviditetstest i form af en blodprøve eller en urintest. Testen skal vise, om du har graviditetshormonet hCG i blodet. Hvis du har hCG i blodet, er det tegn på en graviditet. Det er vigtigt, at graviditetstesten bliver foretaget, også selv om du skulle være begyndt at bløde.

Du kan typisk vælge at få taget blodprøven hos din klinik, et nærliggende hospital eller hos din egen læge, alt efter hvor du bor. Hvis du får blodprøven taget hos din egen læge, må du meget gerne informere os om resultatet.

Hos nogle få kvinder kan det være nødvendigt at gentage blodprøven, så lægen kan følge udviklingen af graviditeten. Her vil lægen være opmærksom på for lave stigninger. Det kan være et udtryk for en begyndende abort eller give mistanke om en graviditet uden for livmoderen.

Vil du læse mere?

Partner og pårørende

Niels: "Liv fryser totalt og kan ikke stikke sig. Jeg freaker ud, den skal jo tages præcist kl. 22"

Niels og Liv tænker, at hvis de bare har en masse sex, så skal det nok lykkes. Det bliver en årelang rejse mod deres datter Ada, som både får dem omkring adoption og et liv uden børn.

12. maj - 2021