wawawomb | Martin Johannes Larsen: "Laptop'en skal IKKE placeres direkte ovenpå klunkerne"
Artikler Om wawawomb Klinikker Encyklopædi Kontakt
App

Martin Johannes Larsen: "Laptop'en skal IKKE placeres direkte ovenpå klunkerne"

Komiker Martin Johannes Larsen har endnu ikke børn, og det fylder ikke meget mellem vennerne endnu, men han overvejer at få undersøgt sin sædkvalitet.

Skrevet af:

wawawomb

Mænds fertilitet

30. januar - 2021

wawawomb taler med en række danske mænd om deres eget syn på og forståelse af fertilitet. Hvor meget fylder det i snakken blandt vennerne, og kan de overhovedet huske noget fra seksualundervisningen i folkeskolen?

Vi har talt med komiker Martin Johannes Larsen, som endnu ikke har børn, men som så småt er begyndt at tænke over det. Læs med når han fortæller om, hvordan man nedbryder tabuer med store grin.

Hvad fik du ud af seksualundervisningen i folkeskolen?

Jeg har stort set ingen erindringer fra seksualundervisningen i min folkeskole. Det var ikke noget, som blev prioriteret. Måske var jeg ikke opmærksom på, hvad der foregik. Vi har helt sikkert fået seksualundervisning, men det har absolut ingen spor sat.

Jeg må også sige, at jeg i mine teenageår skænkede fertilitet cirka nul tanker. Det samme gør sig nok gældende ind i mine start 20’ere, men der skete noget omkring de 25 år, vil jeg mene. Det er nok omkring det tidspunkt, hvor jeg fx begyndte at tænke over, at en laptop ikke skal placeres direkte ovenpå pikken og klunkerne.

Martin Johannes Larsen

32 år og bosat i København.
Forlovet og ingen børn.

Er du begyndt at tænke på børn endnu?

Børn har været i min bevidsthed siden 24/25 års alderen, men jeg har endnu ikke haft tanken om, at det “nu skal det være nu". Så jeg er helt sikkert et sted, hvor fertilitet slet ikke fylder i mine tanker i forhold til det at få børn. På intet tidspunkt, men jeg er begyndt at tænke over, hvorvidt jeg skal have tjekket min sædkvalitet. Helt sikkert. Jeg har stadig ikke fået testet min sædkvalitet, men jeg burde..

Er det noget, der fylder mellem dig og vennerne; dét at få børn, sædkvalitet. Taler I om det?

Vi taler SJÆLDENT om fertilitet. Det har måske været vendt et par gange. Vi har snakket om børn flere gange, helt klart. Men fertilitet, nej.

Men om jeg er af den overbevisning, at vores manglende snak om fertilitet skyldes, at det (for mange) er forbundet med tabu? Slet ikke. Men jeg tror, at det for mange er et tabu i og med, at man (givetvis) føler sig mindre “mand”, hvis ens sæd er dum. Det, tror jeg, er den gængse opfattelse. Jeg tror dog, at mænd i 2020 er mindre berøringsangste omkring ordet fertilitet end for 10 år siden fx, men det er helt sikkert stadig forbundet med et tabu.

Men hvis det lever derude, tabuet, hvordan får vi det så nedbrudt?

Måske fordi det er ligger min dna, men jeg tror ethundrede procent, at tabuet bliver behandlet med humor.

...Og hvis I vil, så hyr mig og jeg skal aftabuisere det for jer, girls.

Vil du læse flere interviews?

Mænds fertilitet

Thomas Skov: "Mænd takker mig for at stå frem med mine dårlige nosser"

Interview med Thomas Skov, som har dårlig sædkvalitet, men alligevel er lykkedes relativt nemt med at lave to børn. Han forstår ikke selv hvorfor.

30. januar - 2021