Artikler Om wawawomb Encyklopædi Kontakt
App

Mette & Olivias dagbog: Behandling i en coronatid - kapitel 4

Behandlingssystemet forstår ikke Olivias endometriose, og det driller dem, som de sættes igang med den ene undersøgelse efter den anden. Og så midt i en coronatid.

Skrevet af:

Mette Villadsen

Diagnoser

28. januar - 2021

Hos wawawomb følger vi Mette og Olivias dagbogsfortælling; fra det første møde mellem de to til at ønsket opstår om at blive forældre sammen. De deler som fertilitetsbehandlingen udfolder sig, og vi håber med dem!

Kære Dagbog

Den 27. august 2020 er vi ved Olivias praktiserende læge, vi får en henvisning til Horsens, som er den offentlige fertilitetsklinik, der er tættest på vores bopæl.

Allerede den 31. august får Olivia et informationsbrev fra Horsens i sin e-boks, hun skal sørge for at få taget en række blodprøver og et celleskrab, før vi kan komme ind i deres system. Lægen har pga. pandemien travlt, og der går derfor næsten tre uger, før de har tid til at se Olivia.

Det hele er smule rodet – fertilitetsklinikken i Horsens ved ikke, at Olivia har endometriose. Dette betyder, at de beder os om at få taget taget en række blodprøver, som i praksis ikke er muligt. Olivia tager p-piller for at undgå sine månedlige blødninger, forhåbentligt kan det stoppe endometriosen i at udvikle sig. Prøverne som Hospitalet har bedt om skal så tages på særlige tidspunkter i en naturlig cyklus. Vi kontakter Horsens, og forelægger dem udfordringen. Først er de uforstående overfor, at Olivia i det hele taget tager prævention, når nu vi ønsker at blive gravide. Da vi endnu ikke har en journal på klinikken, har de ikke mulighed for at notere vores udfordringer ned, så Olivia bliver beordret til at gå til lægen og få taget diverse tests, som i sidste ende ikke vil kunne vise de rigtige værdier, fordi de er taget, mens hun er på prævention.

Den 22. september sender vi patientoplysningsskema kvinde (lesbisk par), patientoplysningsskema for kvindelig partner, patientsamtykke samt tjekliste til Horsens. Her noterer vi så mange gange som overhovedet muligt, at Olivia har endometriose, og at blodprøverne derfor er blevet foretaget på prævention.

wawawomb, endometriose, Mette & Olivia

Igennem de seneste to måneder er Olivias smerter desværre ikke blevet bedre, endometriosen viser sig ved daglige krampetrækninger omkring den venstre æggestok og pletblødning. Derfor kontakter vi Erik, gynækologen i Århus. Han siger til Olivia, at hun skal prøve at have en enkelt blødning for at forsøge at komme pletblødning og medfølgende smerter til livs. Han kontakter i øvrigt klinikken i Horsens og sætter dem ind i vores situation.

Det sætter lidt gang i tingene, og den 1. oktober får vi en besked i e-boksen, at vi kan komme til forundersøgelse den 12. november. Forundersøgelsen foregår, pga. corona, pr. telefon.

Den 19. oktober er vi så heldige at blive ringet op; Horsens har fået et hul i kalenderen den 22. oktober, så vores forundersøgelse bliver rykket en lille måned frem.

Få dage efter sidder vi klar ved telefonen, torsdag formiddag.

På forhånd har vi læst diverse foldere og set et diasshow igennem, som Horsens har sendt os. Vi får en sød læge i røret, som giver os en rundtur i processen, svarer på alle de spørgsmål, vi har samlet til bunke, og som endeligt planlægger en scanning af Olivias æggestokke allerede den 28. oktober.

Det er sådan en dejlig plan at have i kalenderen op til weekenden, hvor vi fejrer min tredive-års fødselsdag. Vi har en plan for opstart, og det føles som om, at vi er gået i gang, sådan rigtigt..

Kærlig hilsen Mette

Vi styrker fællesskabet og bryder med ensomheden, når vi deler. Har du også lyst til at dele dine oplevelser med os, så skriv til os på kontakt@wawawomb.dk

Vil du læse mere af Mette og Olivias historie?

Diagnoser

Mette & Olivias dagbog: "Skal vi lave et barn?" - kapitel 3

Olivia bliver opereret for sin cyste, men som opfølgning på operationen har de et møde med en gynækolog. Olivias ægreserve er lav. Hvis hun vil bære et barn, er det nu.

28. januar - 2021