wawawomb | Var din graviditetstest positiv? Snart skal du scannes
Artikler Om wawawomb Klinikker Encyklopædi Kontakt
App

Var din graviditetstest positiv? Snart skal du scannes

Hvad sker der til din graviditetsscanning, og hvad kigger lægen efter?

Skrevet af:

Sara-Lisa Schuster-Rossel

Fertilitetsbehandling

15. september - 2021

Hvis din graviditetstest er positiv, får du en tid til en graviditetsscanning cirka 3 uger efter en positiv graviditetsprøve. Dette foregår ved en vaginal ultralydsscanning. Du vil da være i 7.-8. graviditetsuge på dette tidspunkt. Det er, fordi man regner graviditeten fra ægudtagningsdagen + 2 uger.

Til scanningen vil lægen kigge efter hjerteblink og antal fostre. Lægen vil måle fostret fra hoved til hale og kan på den måde bedømme fostrets alder og ud fra denne en terminsdato for forventet fødsel. Hvis det er nemmest for dig, kan du vælge at få lavet en graviditetsscanning tættere på, hvor du bor. Hvis alt ser ud, som det skal, får du information om det videre forløb.

Det er fortsat vigtigt, at du tager hånd om dig selv, selvom du står i denne lykkelige situation med en positiv graviditet. Du har været en del igennem for at nå hertil, og derfor skal du forsætte med at mærke efter i dig selv og sørge for at tale dine oplevelser igennem med nogen tæt på dig.

Sørg for at skabe de bedste forudsætninger for dig selv for den fremtidige proces, du skal igennem.

Vil du læse mere?

Mental sundhed

Mentor: Graviditet kurerer ikke infertilitet

Du har jagtet de to streger længe. Og nu er de der! Og hvad så nu? Er lykken så gjort? Næppe. Hos rigtig mange af os flytter helt nye bekymringer ind, for nu er der noget meget virkeligt på spil; et lille menneske.

23. april - 2021