wawawomb | Ved du hvad ægløsningsfasen indeholder?
Artikler Om wawawomb Klinikker Encyklopædi Kontakt
App

Ved du hvad ægløsningsfasen indeholder?

I ægløsningsfasen foregår der en række ting, men det største fokusområde er typisk ægudtagning. Læs med her omkring hvad der foregår i fasen.

Skrevet af:

Sara-Lisa Schuster-Rossel

Fertilitetsbehandling

15. september - 2021

Inden ægudtagning vil du typisk blive instrueret i, hvilken medicin du skal tage, og hvornår du skal tage den. Samtidig får du besked om, hvornår du skal møde i fertilitetsklinikken til ægudtagning. Hvis du har en partner, der selv skal aflevere sæd, så er dette også tidspunktet for det.

Ægløsningshormonet færdigmodner æggene. Denne indsprøjtning er meget vigtig og skal tages på et helt fast klokkeslæt efter aftale med din klinik. Den dag, du skal have taget æg ud, møder du og din eventuelle partner op på fertilitetsklinikken. Det er helt normalt at være nervøs eller spændt op til ægudtagningen. Derfor kan det også være en god idé at tale med din behandler om, hvordan de bedst kan støtte dig, så din ægudtagning bliver en god oplevelse.

Lige før ægudtagningen får du noget smertestillende. Det, der sker, er, at æggene bliver taget ud med en nål. Det hele foregår, mens lægerne scanner med ultralyd, så de kan følge med på skærmen. Nålen føres op i æggestokkene, og hvis du kigger på ultralydsscanneren, så kan du se æggestokkene med de modne ægblærer, som suges tomme.

De fleste mærker ikke særlig meget til ægudtagningen, men det betyder ikke, at det ikke kan føles ubehageligt for nogle. Du vil være helt vågen under ægudtagningen.

Du får typisk lov til at ligge og hvile dig i ½ -1 time efter ægudtagningen, før du tager hjem. Fordi du har fået smertestillende medicin, må du ikke selv køre bil.

Vil du læse mere om kvinders æg?

Fertilitetsbehandling

Kvinders æg er ligeså godt bevogtede som en burhønes

Der er stadigvæk ikke ligestilling mellem mænd og kvinders kønsceller. Hvorfor må kvinder ikke bestemme over egne kønsceller ligesom mænd kan?

25. februar - 2021