wawawomb | Skribenter
Artikler Om wawawomb Klinikker Encyklopædi Kontakt
App

wawawombs skribenter

Hos wawawomb har vi valgt nogle dygtige skribenter, som har hvert deres fokus. De skriver bredt om fertilitet og infertilitet – lige fra forebyggende viden og hvad de forskellige typer af fertilitetsbehandling går ud på, til de svære følelser, der kan opstå undervejs, samt den rygsæk af ubearbejdede psykiske ting, man ofte har efter et behandlingsforløb.

Med deres faglige baggrund styrker de os i vores arbejde med appen, hvor artiklerne vil blive en del af den personaliserede information og dialog med kvinder og par i fertilitetsbehandling.

Derudover bliver vores website dét sted, hvor al information om fertilitet, infertilitet og viden om fertilitetsbehandling bliver samlet.

Foreningen RO

Ninna Koefoed, stifter af Foreningen RO, og hendes kæreste var igennem halvandet år i ICSI-behandling, inden Ninna blev gravid med parrets datter. Som patient undrede Ninna sig over, at der ikke fandtes nogle tilbud om støtte til følelseslivet, der var tilgængeligt for alle i fertilitetsbehandling. Fire år efter endt behandlingsforløb bragte hun sin mangeårige erfaring som socialrådgiver indenfor børne og familieområdet samt patientoplevelser med i at stifte Foreningen RO.

Foreningen RO tror først og fremmest på, at krop og sind har indflydelse på hinanden. De tilbyder råd og vejledning fra fagligt professionelle eller andre i behandling, og det gør de gennem netværksbaserede gruppeforløb og individuel vejledning til alle i fertilitetsbehandling. De tror på, at alle i fertilitetsbehandling har ret til og brug for støtte til følelseslivet - derfor er deres primære ydelser gratis. Målet er at forebygge og mindske nogle af de følgevirkninger, behandling kan have som stress, angst og depression og erstatte de følelser med ro, balance og nærvær.

Vi er meget glade for, at Foreningen RO er repræsenteret hos wawawomb. De kommer til bidrage med nogle af de tanker, refleksioner og frustrationer, du måske oplever i dit forløb.

Læs mere om Foreningen RO her.

Vil du læse artikler fra Foreningen RO?

Mental sundhed

Familieeksperten: Hvordan håndterer jeg 'babyjalousi'?

Hvordan håndterer du 'babyjalousi'? Ikke alle følelser er lige smukke eller lige nemme at håndtere for dig, som er i fertilitetsbehandling.

31. januar - 2021

Thilde Vesterby

Thilde er uddannet Cand. Mag, og så er hun mentor og yogalærer og uddannet MBSR-lærer fra Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus universitet. Hun er tidligere kommunikationsrådgiver, arbejder som selvstændig yogalærer med sit forløb YOGA FOR FERTILITET, og så har hun forfattet bogen FRUGTBAR - Yoga der booster din fertilitet - Mental førstehjælp der bevarer din forstand.

Thilde måtte igennem tre seje år i fertilitetsbehandling for at få sin søn. Det var herefter, i 2015, at hun besluttede sig for at dedikere hele sit arbejdsliv til at støtte og drage omsorg for kvinder i fertilitetsbehandling ved at kombinere sine egne erfaringer som patient og sin yogauddannelse. Det har skabt et unikt, åbent og kærligt rum, som har støttet hundredvis af klienter undervejs i deres forløb.

Vi er så glade for at have Thilde hos os på wawawomb. Hos os tager hun videnskaben i hånden og forklarer os, hvordan sind og krop spiller sammen - og hvordan en belastet psyke påvirker fertiliteten.

Du kan læse mere om Thilde her.

Sexekspressen

Sexekspressen blev startet tilbage i 1998 som et seksualoplysningensprojekt. De hører under International Medical Cooperation Committee (IMCC), der er en frivillig organisation, som laver sundhedsfremmende arbejde i både Danmark og udlandet

Sexekspressen er et seksualoplysningsprojekt, hvis formål er at sikre unge et sundt forhold til deres krop og seksualitet gennem en anderledes seksualundervisning, hvor elevernes aktive deltagelse og ung-til-ung-undervisning danner grundstenene.

"Sexperterne" er frivillige, primært fra videregående uddannelser, der både driver aktiviteten i det daglige og varetager undervisningen af omkring 200 udskolingsklasser årligt i hele landet. Du vil møde et par af dem som skribenter på artiklerne hos os.

Vi er glade for at Sexekspressen er en del af wawawomb og ikke kun skal gøre folkeskoleelever kloge, men nu også alle os andre.

Læs mere om Sexekspressen her.